Keväinen couscoussalaatti
Couscous-salaatti sopii erityisesti liharuokien kanssa tarjoiltavaksi. Kokeile esimerkiksi ylikypsän karitsan kanssa!
Ainekset
6 annosta
- 200 g vihreää parsaa
- 5 dl kasvislientä (=1 kasvisliemikuutio ja 5 dl vettä)
- 4 dl täysjyväcouscous
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 granaattiomena
Valmistusohje
Napsi parsoista puisevat tyvet pois. Paloittele parsat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio. Sekoita tasaiseksi ja lisää parsan palat kasvisliemeen. Keitä 5 minuuttia ja siirrä parsat reikäkauhalla kylmään veteen.
Kypsennä couscous parsoille käytetyssä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä 4 dl couscousia = 4 dl vettä + 1 rkl oliiviöljyä + 1 tl suolaa siten, että öljy ja suola lisätään kiehuvaan keitinveteen, minkä otetaan kattila pois levyltä ja sekoitetaan couscous keitinliemeen ja annetaan turvota noin 5 min). Koska parsoja keittäessä kasvislientä vähän haihtuu, jäljelle jäävä määrä on juuri sopiva 4 dl:lle couscousia. Kun couscous on turvonnut, sekoita se vielä irtonaiseksi.
Irrota granaattiomenasta siemenet. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne veitsellä pienemmiksi. Sekoita granaattiomenan siemenet, pistaasit ja parsat couscousiin ja lisuke on valmis.