Saviuunilaasti Weber Vetonit ML Savi 25 kg
Lisätietoa tuotteesta
Tulisijan rungon ja lämpimässä sisätilassa olevan hormiosuuden muuraukseen käytettävä laasti. Erikoislaasti kuorellisten takkojen muuraukseen. Helppo työstettävyys, joustava ja halkeilematon lämpötilan muutoksissa.Käyttökohteet: Poltetuista tiilistä muurattavien, puilla lämmitettävien tulisijojen rungon ja hormien muuraukset sisätiloissa.
Sekoitus: Säkillinen (25 kg) kuivalaastia sekoitetaan 4-4,5 litraan puhdasta vettä. Sekoitus suoritetaan koneellisesti tai huolellisesti käsin niin, että laastin annetaan välillä liueta 10-15 min (käsin sekoitetun 30 min). Kevyen uudelleen sekoituksen jälkeen laasti on käyttövalmista. Sekoitettu laasti säilyy käyttökelpoisena n. 3 tuntia.
Työohjeet: Saviuunilaastilla muurattaessa on valmiin laastin, tiilien ja ilman lämpötilan oltava muurausajankohtana ja vielä 5 vrk muurauksen jälkeen yli +5 °C. Tiilien on oltava kuivia ja imukykyisiä. Rakennuksen sisäpuolista hormia tai kuoretonta tulisijaa puhtaaksimuurattaessa muuraus suoritetaan PT-täystiilellä, n. 10-13 mm:n saumalla lähes täyteen saumaan. Vuorokauden kuluttua saumat kaavitaan auki 15 mm:n syvyydeltä. Noin 2 viikon kuivumisajan jälkeen saumat puhdistetaan irtonaisesta laastipölystä ja tarvittaessa kostutetaan vedellä ennen jälkisaumausta weber.vetonit -saumauslaastilla. Tulisijan erillinen kuori muurataan täyteen saumaan esim. poltetuista tiilistä tai Kahi-kalkkihiekkatiilistä weber.vetonit ML 5 Muurauslaastilla tai Kahi-tiilien muuraukseen kehitetyllä weber.vetonit ML 7,5 Kahilaastilla. Pinnoitettavaksi tai rapattavaksi tulevaa, rakennuksen sisäpuolista hormiosuutta muurattaessa muuraus suoritetaan laastiseoksella, jossa Saviuunilaastia on lujitettu lisäämällä sen joukkoon muurauslaastia tilavuusosin: weber.vetonit ML Savi 3 til.osaa ja weber.vetonit ML 5 Muurauslaastia 1 til.osa. Yläpohjan yläpuolinen ns. kylmä hormiosuus muurataan säänkestävistä tiilistä weber.vetonit ML 5 Muurauslaastilla tai weber.vetonit ML 7,5 Kahilaastilla.
Ennen tulisijan käyttöönottoa muurauksen on annettava kuivua ensin 2-3 viikkoa luukut ja pellit auki. Kuivatuksen apuna voidaan viimeisellä viikolla käyttää lämpöpuhallinta. Tämän jälkeen suoritetaan ensimmäinen lämmitys pienellä tulella, korkeintaan puolen tunnin ajan. Seuraavina 3-5 vuorokautena lämmitetään vielä pienellä tulella korkeintaan 1-2 tuntia kerrallaan. Jokaisen kuivauslämmityksen jälkeen jätetään suuluukku ja pellit auki.
Tuotetiedot:
- Tuotemerkki: Saint Gobain Weber
- Tuotesarja: Vetonit
- Sertifikaatit ja hyväksynnät: CE-merkintä
- GTIN-koodi: 6415910028480
Tuotteen ominaisuudet:
- Pakkasen kestävä: Kyllä
- Pakkaus: 25 kg:n säkki
- Säilyvyysaika: n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
- Paloluokka: A 1
- Sideaine: Pääsideaine savi ja myös pieni määrä sementtiä
- Runkoaine: Luonnonhiekka 0-1,5 mm
- Lisäaine: Työstettävyyttä parantavia lisäaineita
- Valmista massaa: 13-14 l / 25 kg:n säkki
- M1-merkintä: Ei
- Alkuperämaa: FI
Pakkauksen mitat ja paino:
- Rahtipaino (kg): 25,00