Juotoslaasti Weber Vetonit JB 1000/3 25 kg
Erittäin korkealuokkainen betoni vaativiin tarkkuusvaluihin, kuten koneiden kiinnitys- ja asennusvaluihin. Ennen sitoutumista tapahtuvan lievän paisumisensa ansiosta täyttää hyvin valutilan. Nopea lujuuden kehitys ja korkea loppulujuus. Suurin raekoko: 3 mm. Lujuusluokka K80. Valmista massaa: 11-12 l / 25 kg säkki.
Tuotetiedot:
- Valutilan hyvin täyttävä, notkea massa
- Erittäin korkea loppulujuus
- Suola-pakkasrasituksen kestävä
- BY:n myöntämä varmennettu käyttöseloste
- SILKO-hyväksytty
Käyttökohteet: Vaativat tarkkuusvalut kuten koneiden kiinnitys- ja asennusvalut, siltalaakerien asennusvalut ja betonityöt ahtaissa ja vaikeissa paikoissa. Soveltuu käytettäväksi RakMK B4:n ja Betoniyhdistyksen luokituksen (BY 50) mukaisesti seuraavissa rasitusluokissa: XC4, XD3, XS3, XF4 ja XA1.
Juotoslaasti Weber Vetonit JB 1000/3 25 kg
- Tuotemerkki: Weber
- Tuotesarja: Vetonit
- Käyttölämpötila: Alustan ja ilman lämpötilan on oltava yli +5 °C. Massan optimilämpötila +10...+20 °C. Valu ei saa päästä jäätymään kahden ensimmäisen vuorokauden aikana.
- Pakkaus: 25 kg:n säkki
- Säilyvyysaika: 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
- Vedentarve: 10-11 % (2,5-2,75 l/25 kg)
- Puristuslujuusluokka: C65/80-4
- Puristuslujuus 1 vrk: n. 45 MPa (EN 12190)
- Puristuslujuus 7 vrk: n. 70 MPa (EN 12190)
- Puristuslujuus 28 vrk: n. 90 MPa (EN 12190)
- Kimmomoduuli: 38700 MN/m2
- Sideaine: CEM II A 42,5 R, nopeasti kovettuva portlandsementti
- Runkoaine: Luonnonhiekka 0-4 mm
- Lisäaine: Työstettävyyttä ja säänkestävyyttä parantavia sekä tuoreen betonin tilavuutta kasvattavia lisäaineita
- Tilavuuden muutos (alkuvaihe): n. +1 %
- Märkätilavuuspaino: n. 2250 kg/m3
- Ilmapitoisuus: 2-4 % (SFS-EN 1015-7)
- Pakkasenkestävyys: XF4 (Suola-pakkaskestävä) (Laattakoe SS-137244 Metod A sekä EN 13687-1)
- Valmista massaa: n. 11-12 l/25 kg (n. 440-480 l/1000 kg)
- M1-merkintä: Ei
- Pakkasenkestävyys: Kyllä, soveltuu ulkokäyttöön
- Alkuperämaa: FI
- Kalustosuositus: Weber Pumppupaketti ssk-siilolla tai pikkusäkeille. Staattori 50/7R tai Betonstar, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
- Alusbetoni puhdistetaan huolellisesti epäpuhtauksista. Paras tartunta saavutetaan karkeaan tai karhennettuun betoniin. Alusta on ennen valua kasteltava puhtaalla vedellä. Kastelu on aloitettava riittävän aikaisin niin, ettei Juotoslaastista enää valuhetkellä imeydy kosteutta alusbetoniin. Alustaan imeytymätön vesi on poistettava huolellisesti ennen valua esim. harjalla tai paineilmalla.
- Valu on suoritettava vain yhdeltä sivulta. Tämän sivun muotti on rakennettava korkeammaksi ja leveämmäksi niin, että betoni saadaan valumaan muottiin omalla painollaan (painelaatikko). Koska JB 1000/3 Juotoslaasti on notkea ja herkkäliikkeinen, on muotin oltava tiivis.
- Käytettäessä juotos- tai ankkurointivaluissa sinkittyjä teräksiä on varmistauduttava siitä, että pintakäsittely on passivoitunut. Passivoitumaton sinkki reagoi tuoreen betonimassan kanssa muodostaen vetyä. Teräksen ympärille muodostuva vetykaasun aiheuttama kerros voi aiheuttaa teräksen ja kovettuneen betonin välisen tartunnan pettämisen. Sinkityn teräksen passivoituminen kestää lämpötilassa +15...+20 °C 2-3 viikkoa ja lämpötilassa 0...+5 °C 5-6 viikkoa. Epävarmoissa tapauksissa riittävä passivoituminen on varmistettava ennakkokokein. Passivointi on mahdollista suorittaa myös kromatointikäsittelyllä.
- Säkkiä (25 kg) kohden lisätään puhdasta vettä 2,5-2,75 litraa notkeustarpeen mukaan. Sekoitus tapahtuu parhaiten betonisekoittajalla tai porakoneeseen kiinnitetyllä hitaasti pyörivällä vispilällä. Sekoitusastiaan mitataan minimivesimäärä ja lisätään kuiva-aines tasaisesti sekoittaen. Alkusekoituksen jälkeen tarkistetaan massan notkeus ja tarvittaessa lisätään loput vesimäärästä. Maksimivesimäärän ylitystä ei saa tapahtua. Veden lämpötilan tulee olla mieluiten alueella +10...+30 °C. Veden lämpötila valitaan siten, että valmiin massan lämpötila on alueella +10...+20 °C. Sekoitusaika on koneellisesti 3-5 min.
- Sekoitettu JB 1000/3 Juotoslaasti säilyy valukelpoisena noin tunnin. Kuitenkin, jotta massan täyttökykyyn vaikuttava paisuminen saadaan kokonaisuudessaan hyödynnettyä, on valu syytä suorittaa mahdollisimman nopeasti sekoituksen jälkeen. Valu suoritetaan muotin yhdeltä sivulta. Tarvittaessa massan valumista voidaan auttaa sullomalla tai kevyesti täryttämällä. Erityisesti konepeti- ja asennusvalut on suunniteltava siten, että laastiin sekoituksen yhteydessä muodostunut ilma pääsee poistumaan valun aikana. Työskentelylämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Tuoretta valua ei saa päästää jäätymään kahden ensimmäisen vuorokauden aikana.
- Jos yli 5 cm:n paksuinen valu tehdään yhtenä valukerroksena, on käytettävä erottumisvaaran välttämiseksi mahdollisimman jäykkää massaa. Suositeltavampaa on kuitenkin käyttää jotakin seuraavassa esitellyistä tavoista:
- Juotoslaastin rakeisuuskäyrää karkeutetaan lisäämällä sen joukkoon karkeampaa, puhdasta ja pölytöntä 5-10 mm:n kiviainesta 15 % kuivalaastin painosta (=3,75 kg kiviainesta / 25 kg kuivalaastia).
- Valu suoritetaan kahtena valukerroksena niin, että kerrokset ovat vain n. 5 cm paksuja. Ylempi valukerros valetaan n. 1 vrk kuluttua alemman kerroksen valusta.
Pakkauksen mitat ja paino:
- Rahtipaino (kg): 25,00