Teriyakilohi grillissä ja kookosriisi
Näin loihdit tämän maukkaan yhdistelmä lohta ja teriyakia tarjoiltuna kookosriisin kera. Annosta pystyy muokkaamaan oman maun mukaan ja lisäämällä silauksen sriracha-kastiketta saa siitä tulisempaa ruokaa haluavalle sopivan. Lohi on helppo valmistaa grillissä ja se sopii ruokana niin arkeen kuin juhlaankin.
Ainekset
4 annosta
- 800 g nahallista lohifileetä
- 1 dl majoneesia
- 0.5 dl teriyakikastiketta (esim. Santa Maria)
- suolaa
- silputtua korianteria
- limeä
- srirachaa
Teriyakilohi
- 3 dl basmatiriisiä
- 6 dl vettä
- 1 prk kookoskermaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl kookoshiutaleita
Kookosriisi
Valmistusohje
Levitä suola kalan päälle ja anna suolautua vähintään 30 min, mielellään vielä pidempään. Sekoita teriyakikastike ja majoneesi keskenään ja anna maustua.
Keitä riisi paketin ohjeen mukaisesti. Valmistele grilli 200 asteeseen suoran lämmön grillaukseen. Aseta lohi kahteen kertaan taitellun foliopalan päälle nahkapuoli alaspäin. Käyttämällä foliota et sotke grilliä kalan rasvalla paistovaiheessa. Levitä majoneesi-teriyakiseos lohen päälle tasaisesti. Grillaa lohta 13–17 minuuttia haluamasi kypsyysasteeseen.
Kun riisi on kypsää ja vesi on haihtunut, sekoita joukkoon kookoskerma ja anna vetäytyä hetken ilman kantta. Mikäli kaapista löytyy kookoshiutaleita, voi kookoksen makua vielä tehostaa kaatamalla hiutaleita joukkoon.
Leikkaa lohi ruokailijoille sopiviksi palasiksi ja mausta srirachalla, korianterilla ja limellä oman maun mukaan. Tarjoile riisin kera.