Ribsit Offset-smokerilla
Kylkiluiden välissä sijaitsee ehkä paras ja maukkain osa possua. Tämän perinteikkään osan possua kun savustaa hikkorilla ja omenapuulla saadaan maistuva kokonaisuus.
Ainekset
4 annosta
- Käytä kaupasta ostettua valmista sekoitusta
- Tai valmista oma Cajun Rub -ohjeen mukaan
Cajun-mauste
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl sweet chili saucea
- 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 0.5 dl fariinisokeria
- 2 dl Sweet Baby Ray's Original BBQ-kastiketta
- 0.25 dl Jack Daniel’s viski tai jaloviinaa
- 0.75 dl Coca Colaa
- 1 tl suolaa
BBQ -kastike
- 2 kg porsaan kylkeä
- hikkoripuun paloja
- omenapuun paloja
Ribsit
Valmistusohje
Poista kalvot ribsien alapuolelta. Hiero cajun-mausteseos molemmin puolin ribsejä ja anna kuivamarinoitua vähintään 30 min, mutta mieluiten yön yli jääkaapissa.
Valmistele Offset smoker 120 asteeseen. Laita ribsit alatasolle ja savusta noin 4 h kunnes liha tuntuu murealta. Voitele BBQ-kastiketta ribseille tunnin välein.
Tarjoile sellaisenaan tai coleslawn kanssa. Voit myös halutessasi lisätä BBQ-kastiketta ribsien päälle.