Ravut grillissä
Suussa sulavat ravut valmistuvat nopeasti miedolla lämmöllä grillissä. Merenelävien hyödyntäminen grillauksessa tuovat vaihtelua perinteisen makkaran ja pihvin rinnalle. Ravut myös kypsyvät nopeasti ja niiden esivalmistelua on nopeaa ja ruoka on valmista minuuteissa. Tarjoile ravut raikkaan dipin kuten tsatsikin kanssa!
Ainekset
4 annosta
- 16 kpl jättirapua
- 100 g voita
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 kpl chiliä eri värisinä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl valkosipulikynttä
- 0.5 nippua lehtipersiljaa tai korianteria
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Sulata ravut ja aseta valurautapannu miedolle lämmölle grilliin.
Viipaloi chilit, valkosipuli ja silppua lehtipersilja.
Sulata voi miedolla lämmöllä valurautapannussa. Lisää öljy ja muut raaka-aineet paitsi ravut pannulle. Anna mausteseoksen maustua muutama minuutti.
Jos käytät raakoja jättirapuja, anna niiden kypsyä mausteöljyssä noin 2 min per puoli, kunnes ne ovat hieman punertavia. Mikäli käytät esikypsennettyjä rapuja, lisää ravut seokseen noin minuutti ennen tarjoilua. Näin vältyt rapujen ylikypsymiseltä.