Pasta carbonara
Carbonara on klassinen pasta, joka maistuu melkeinpä kaikille. Vaikka proteiinina normaalisti käytetään pekonia, voidaan se korvata esimerkiksi joulukinkun tähteillä ruokahävikin vähentämiseksi, kuten tässä reseptissä.
Ainekset
4 annosta
- 400 g pastaa (tagliatelle)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 400 g joulukinkkua
- 2 dl kermaa (kuohukerma tai ruokakerma)
- 150 g parmesaaniraastetta
- 1 rkl sokeria
- 4 kpl munankeltuaista
- pippuria maun mukaan
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Valmistele kaikki vaiheet etukäteen: silppua sipulit, paloittele kinkku pieniksi suikaleiksi, raasta parmesaani ja erottele keltuaiset.
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Keitä noin 6 min. Muista jättää napakaksi (al dente).
Pastan kiehuessa laita öljy, silputtu sipuli ja valkosipuli pannulle, kuullota pehmeäksi. Lisää pannulle silputtu kinkku ja paista rapeaksi. Tämän jälkeen lisää mausteet eli sokeri ja pippuri.
Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset ja parmesaaniraaste. Lisää reippaasti pippuria.
Kaada pastasta vedet pois ja lorauta oliiviöljyä sekaan kattilaan.
Lisää kattilaan myös kinkkusipuliseos pannulta mukaan.
Kaada kermajuustoseos ja pasta siivilästä kattilaan, sekoita huolellisesti. Nosta kattila pois levyltä ja tarjoile heti.