Välipäivämarkkinoiden supertarjoukset voimassa ENÄÄ:
Parmesaanisimpukat

Parmesaanisimpukat

Sinisimpukat ovat paljon luultua helpompi valmistaa eikä niiden hintakaan päätä huimaa. Pimenevien syysiltojen iloksi onkin mukava valmistaa nämä herkullistakin herkullisemmat sinisimpukat, joiden liemessä maistuvat valkoviini ja parmesaanijuusto.

Valmista simpukoiden kaveriksi ohuet, rapsakaksi friteeratut tai paistetut ranskalaiset majoneesilla ja voit melkeinpä kuvitella istuvasi eteläeurooppalaisessa bistrossa. Helppoa ja niin hyvää! Tuoreita simpukoita löytyy lähtökohtaisesti ainakin isompien ruokatavarakauppojen kalatiskeiltä ja kauppahallien kalakaupoista.

Ainekset

2 annosta

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 100 g Bonjour Parmesan tuorejuustoa
  • 1 dl persiljasilppua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä kuorista irtoava aines. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.

Annostele simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää liemen joukkoon kerma ja parmesaanituorejuusto, kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan hieman lisää parmesaanituorejuustoa. Kaada liemi simpukoille ja ripottele persiljasilppua päälle.

Tarjoile ohuiden ranskalaisten ja majoneesin kanssa.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.