Paella
Paella on siitä kiva ruoka, ettei raaka-aineiden suhteen tarvitse olla kovin tarkka. Ja valmistukseen tarvitset käytännössä vain kokkiveitsen ja paellapannun.
Ainekset
- 600 g riisi (esim. acquerello)
- 200–300 g sinisimpukka
- 2 dl valkoviiniä
- 200–300 g mustekalaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 6–8 isoa katkarapua
- mustia oliiveja
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 selleri
- 1 valkosipulin kynsi
- oliiviöljyä
- laakerinlehti
- hyppysellinen sahramia
- 2 l kasvislientä
- suolaa, pippuria ja yrttejä
Valmistusohje
Aloita paellan teko kasvisliemellä, jos teet sen itse. Voit myös käyttää valmista kasvislientä.
Silppua sitten vihannekset pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle pilkottu valkosipuli, yrttejä ja oliiviöljyä. Kuullota nopeasti.
Lisää simpukat ja valkoviini. Varmista että kaikki simpukat ovat kiinni. Jos kuori on raollaan, kopauta sitä pöydän pintaan. Jos kuori vetäytyy kiinni, voit käyttää simpukan. Heitä kaikki aukinaiset ja rikkoutuneet simpukat pois. Muista pestä ja harjata simpukat kunnolla ennen, kun laitat ne ruokaan. Anna kiehua 2 minuuttia.
Lisää sahrami, vihannekset, laakerinlehti ja mustat oliivit.
Lisää tomaattimurska. Lisää kasvislientä. Sekoita. Lisää katkaravut ja mustekalat. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Anna kiehua 2 minuuttia.