Mehevä sitruunakakku
Beatricen Torta Allo Yogurt eli mehevä sitruunakakku. Tämän italialaisen sitruunakakun ainesosaluettelo saattaa näyttää vaatimattomalta ja mieleen saattaa hiipiä perinteinen kuivakakku. Kakku on kuitenkin kaikkea muuta: taikinassa käytetty oliiviöljy takaa kakun kosteuden eikä haittaa lainkaan, vaikka kakku jäisi keskeltä vähän raa’aksi. Kakku nautitaan mascarponekerman kanssa – tämä yhdistelmä vie kielen mennessään.
Ainekset
10 annosta
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 3 kpl munaa
- 6 dl jauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 dl öljyä
- 1.5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 kpl sitruunan kuorta
- 2 rkl voita
- 0.5 dl korppujauhoja
Sitruunakakku
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 0.5–0.75 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Mascarponekerma
Valmistusohje
Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat yksi kerrallaan jugurttiin. Jatka vatkaamista ja lisää taikinaan jauhot sekä öljy ja sokeri. Lisää leivinjauhe ja suola. Vatkaa vielä hetki, jotta taikinasta tulee tasaista. Raasta sitruunankuori ja pyöräytä se vielä lopuksi taikinaan.
Voitele irtopohjavuoka (tai muu kakkuvuoka) voilla ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 170 asteessa noin 40 minuuttia.
Kakun paistuessa valmista mascarponekerma. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Anna kakun jäähtyä ja tarjoile se mascarponekerman kanssa.