Maailman paras maustevoi
Kun jääkaapissa ei ole aineksia kastikkeeseen, voi turvautua voihin. Tämä maustevoi sopii täydellisesti uuniperunalle, pihville kuin paistetuille kasviksillekin.
Ainekset
- 200 g voita
- 1 dl parmesaania
- 1 rkl grillimaustetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa (jos grillimauste oli suolaton)
- ⅓ dl tuoretta persilijaa
Valmistusohje
Ota voi sulamaan pöydälle hyvissä ajoin. Noin tunnissa voi on mukavaa muovailla. Raasta parmesaani, pilko persilja ja purista valkosipuli valkosipulipuristimella kulhoon. Sekoita joukkoon raaka-aineet, mutta älä vielä voita. Sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi, minkä jälkeen voi laitetaan sekaan. Vaivaa kädellä mausteet ja voi tasapaksuksi tahnaksi.
Tämän jälkeen ota iso pala muovikelmua, levitä kelmu pöydälle ja aseta maustevoi kelmun keskelle.
Vinkki: Jos oikaisit voin sulatuksessa, ja voi meni liian juoksevaksi, laita tässä tapauksessa kelmu laakeaan vuokaan. Sula voi pysyy tällöin keskellä.
Pyörittele voi kelmussa mukavaksi pötkyläksi ja laita se kiinteytymään jääkaappiin tai pakastimeen. Tämä kannattaa tehdä ennen muita ruokia, sillä valmistumiseen menee hetki.