Black Month -hinnat tippuivat entisestään! Tarjoukset voimassa enää:
Madeleine-leivokset

Madeleine-leivokset

Näin valmistuu klassiset Madeleine-leivokset palkitun kondiittorimestari, leipuri M. Angelo Musan reseptiä seuraten. Huomaa että resepti perustuu ainesten painoon, joten keittiövaaka kannattaa kaivaa kaapista.

Ainekset

  • 5 kananmunaa (285 g)
  • 315 g sokeria
  • 15 g hunajaa
  • 3 g sormisuolaa, esim. Maldonia
  • puolikkaan sitruunan kuori hienoksi raastettuna (2 g)
  • yhden vaniljatangon siemenet (2 g)
  • 2 g karvasmanteliuutetta
  • 310 g voita
  • 25 g pähkinäöljyä
  • 285 g vehnäjauhoja
  • 12 g leivinjauhetta
  • 115 g maitoa

Valmistusohje

Sekoita seuraavassa järjestyksessä raaka-aineet keskenään ja sekoita ne tasaiseksi: Kananmunat, sokeri, hunaja, raastettu sitruunan kuori, vaniljatangon siemenet, suola, karvasmanteliuute, pähkinäöljy ja reilusti pehmennyt voi.

Kun kaikki raaka-aineet on sekoitettu hyvin, lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Lopuksi kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Täytä pursotinpussi taikinamassalla, ja pursota taikinaa n. 2/3 jokaiseen madeleine muottiin.

Paista leivokset uunissa (200°C) 10 minuuttia. Kiertoilmauunissa vuoka laitetaan uunin keskiosaan ja perinteisessä uunissa uunin alaosaan.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.