Madeleine-leivokset
Näin valmistuu klassiset Madeleine-leivokset palkitun kondiittorimestari, leipuri M. Angelo Musan reseptiä seuraten. Huomaa että resepti perustuu ainesten painoon, joten keittiövaaka kannattaa kaivaa kaapista.
Ainekset
- 5 kananmunaa (285 g)
- 315 g sokeria
- 15 g hunajaa
- 3 g sormisuolaa, esim. Maldonia
- puolikkaan sitruunan kuori hienoksi raastettuna (2 g)
- yhden vaniljatangon siemenet (2 g)
- 2 g karvasmanteliuutetta
- 310 g voita
- 25 g pähkinäöljyä
- 285 g vehnäjauhoja
- 12 g leivinjauhetta
- 115 g maitoa
Valmistusohje
Sekoita seuraavassa järjestyksessä raaka-aineet keskenään ja sekoita ne tasaiseksi: Kananmunat, sokeri, hunaja, raastettu sitruunan kuori, vaniljatangon siemenet, suola, karvasmanteliuute, pähkinäöljy ja reilusti pehmennyt voi.
Kun kaikki raaka-aineet on sekoitettu hyvin, lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Lopuksi kaada sekaan maito ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Täytä pursotinpussi taikinamassalla, ja pursota taikinaa n. 2/3 jokaiseen madeleine muottiin.
Paista leivokset uunissa (200°C) 10 minuuttia. Kiertoilmauunissa vuoka laitetaan uunin keskiosaan ja perinteisessä uunissa uunin alaosaan.