Kreikkalaiset kesäkurpitsapihvit
Kreikkalaiset kesäkurpitsapihvit ovat meze-pöydän tähtiä, mutta sopivat erinomaisesti myös pääruokana tarjoiltavaksi.
Ainekset
6 annosta
- 1.2 kg kesäkurpitsaa
- 2 tl suolaa
- 150 g fetajuustoa
- 2 kpl kevätsipulia
- 1 tl sokeria
- 1 kpl valkosipulikynttä
- 2 kpl isoa kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl isoa kananmunaa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
- 1 l rypsiöljyä (paistamisen)
Valmistusohje
Kuori ja raasta kesäkurpitsa.
Sekoita suola raasteeseen (suola saa kurpitsan ”hikoilemaan”) ja valuta raastetta siivilän läpi noin 10 min tai kuivaa raaste salaattilingolla.
Puristele raaste vielä käsin mahdollisimman kuivaksi, kunnes kesäkurpitsasta ei enää irtoa nestettä. Laita raaste kulhoon ja murustele feta joukkoon.
Hienonna sipulit, kuorittu valkosipuli ja lisää ne raasteeseen. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää korppujauhoa, kunnes seos on taikinamaisen paksua.
Mausta mustapippurilla ja halutessasi pienellä ripauksella suolaa. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
Grillaa pihvit suoralla lämmöllä puoliteholla n. 2–3 minuuttia. Varo, ettei pihvit pala.