Hotdog ja coleslaw
Hot dog, tai suomalaisittain hodari, on helppo grilliherkku, jonka voi tuunata moneen makuun sopivaksi. Tee esimerkiksi tämä trendikäs fuusiohodari, jossa yhdistyvät periamerikkalainen grilliruoka, saksalaistyyppinen braatvursti makkara ja aasialaishenkisesti tuunattu coleslaw salaatti.
Ainekset
6 annosta
- 6 kpl hot dog -sämpylöitä
- 6 kpl bratwurst-makkaroita (tai muu makkara oman maun mukaan)
- ketsuppi
- sinappi
- ruokalusikallinen riisiviiniä
- 300 g kaalia
- 1 porkkana
- raastettua inkivääriä
- ripaus suolaa
- limetin mehu
- ripaus sokeria
- pilkottua chiliä
- 0,5 dl majoneesia
- 0,5 dl turkkilaista jogurttia
- 0,5 dl rouhittuja suolapähkinöitä, paahdettuja cashew-pähkinöitä tai jotain muita oman makusi mukaan
- 0,5 dl rouhittuja wasabi-herneitä
Coleslaw
Valmistusohje
Aloita valmistelemalla coleslaw. Huuhtele kaali ja poista uloimmat lehdet. Suikaloi kaali terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi tai haluamanlaiseksi silpuksi. Kuori porkkanat ja tee niistä ohuita suikaleita.
Siirrä suikaleet kulhoon ja lisää suola, limetin mehu, sokeri, inkivääri ja hienoksi silputtu chili. Siirrä seos jääkaappiin maustumaan. Anna maustua mielellään vähintään pari tuntia.
Ota seos pois jääkaapista ja valuta siitä ylimääräinen neste pois. Yhdistä majoneesi ja turkkilainen jogurtti ja sekoita kaikki ainekset keskenään, mukaan lukien rouhitut wasabi-herneet ja pähkinät.
Kun coleslaw on valmis, grillaa haluamasi makkarat. Sämpylät voi lämmittää joko grillissä tai uunissa. Kasaa lopuksi hodarit oman maun mukaisesti.