Grillatut filotaikinanyytit
Kesällä on mukava valmistaa kaikki ruokalajit alkupaloista jälkkäriin ulkona grillissä. Nämä herkulliset filotaikinanyytit kätkevät sisäänsä sulanutta briejuustoa ja mansikoita, kunnon lorauksen hunajaa sekä paahdettua pekaanipähkinää. Annoksen koristeluun sopivat syötävät kukat, kuten sarviorvokit tai monien pihamaalta löytyvät luonnonkauniit lemmikit.
Ainekset
4 annosta
- 4 arkkia filotaikinaa
- 50 g sulatettua voita
- 1 dl jauhoja
- 4 dl pekaanipähkinöitä
- 150 g mansikoita
- 100 g briejuustoa
- 4 rkl hunajaa
- 1 kananmunaa voiteluun
Valmistusohje
Anna pakasteena ostetun filotaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.
Paahda pekaanipähkinöitä grillin ylätasolla 180 asteessa vuoassa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat ottaneet pintaansa hieman väriä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Rouhi jäähtyneet pähkinät.
Nosta sulaneet filotaikinalevyt (4 kerrosta päällekkäin) pöydälle. Leikkaa terävällä veitsellä taikinalevyt neljään osaan (joissa edelleen 4 kerrosta). Sivele päällimmäiset levyt sulalla voilla. Nosta kunkin levyn keskelle yksi neljäsosa juustosta ja noin 100 g halkaistuja mansikoita. Lorauta päälle reilusti hunajaa. Rypytä täytetyt levyt nyyteiksi ja voitele kananmunalla.
Grillaa nyyttejä grillin ylätasolla noin 15 minuuttia vuoassa leivinpaperin päällä.
Nosta nyytit lautasille, asettele nyyttien ympärille loput halkaistut mansikat ja paahdettu pekaanipähkinärouhe. Halutessasi lisää vielä pieni loraus hunajaa lautaselle, hunnuta jälkkäri tomusokerilla ja koristele syötävillä kukilla.