Fetamaissit ja quesadillat grillissä
Maissin makeus, smetanan kermaisuus ja fetan suolaisuus yhdistettynä chililastuihin, tuoreeseen korianteriin ja ripaukseen laadukasta suolaa. Tämä makuyhdistelmä on tajunnan räjäyttävä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Maissien kaveriksi sopii pehmeän juustoinen quesadilla, joka saa grillissä mukavan rapsakan pinnan.
Ainekset
4 annosta
- 4 kpl esikypsennettyä maissintähkää
- 150 g fetaa murusteltuna
- 1 prk smetanaa
- 1.5 dl silputtua korianteria
- kuivattuja chilihiutaleita
- suolaa
- 8 kpl vehnätortillaa
- 180 g cheddarjuustoa tai juustoraastetta
- 16 kpl luumutomaattia
- 2 kpl jalapenoa
- 1 kpl makeaa sipulia
- 1.5 dl korianterin lehtiä
- 50 g voita sulatettuna
Quesadillat
Valmistusohje
Maissit voi laittaa grilliin jo sen lämmetessä. Mikäli valmistat quesadillat maissien kaverina paista quesadillat, kun maissit alkavat ottaa hieman väriä.
Pro tip: Maissin syömistä helpottaa, kun leikkaa tähkät irti pitkiksi “veneiksi”. Aseta maissi leikkuulaudalle pystyyn, pidä kiinni maissintähkän keskiosasta ja leikkaa terävällä veitsellä alaspäin tähkät irti.
Lisää maissien päälle maun mukaan murusteltua fetaa, smetanaa, korianterisilppua, chilihiutaleita ja ripaus laadukasta suolaa. Jätä ne hetkeksi odottamaan quesadillojen valmistamista.
Pilko tomaatit, sipuli ja jalapenot ohuiksi siivuiksi quesadilloja varten.
Levitä tortilla työtasolle. Täytä tortillan toinen puoli juustolla, tomaateilla, sipulilla ja korianterilla. Taita toinen puoli täytteiden päälle.
Grillaa maissit grillin ylätasolla noin 15 minuuttia ajoittain käännellen.
Valmistele grilli suoraan grillaukseen ja lämmitä grilliritilä keskilämpöiseksi.
KKun grilli on kuuma, paista sulalla voilla voidellut tortilla molemmin puolin 1–2 minuuttia, kunnes tortillat ovat kullanruskeita.
Leikkaa tortilla keskeltä puoliksi ja tarjoile mahdollisimman pian. Annokseen ja quesadillojen päälle väriä tuomaan sopivat hyvin esimerkiksi avokado- ja tomaattipalat.